Naam: Anne-Linn Machielsen
Leeftijd: 20
Studie: Internationale Ontwikkelingsstudies
Studentenvereniging: W.S.V. Ceres

 

Afgelopen jaar heb ik mij actief ingezet voor Stichting Durf, een goede doelen stichting. Wat ik hiervoor nog niet wist, heb ik nu wel ontdekt: je bezit meer kwaliteiten dan je in eerste instantie denkt. Het was een leuke uitdaging om gedurende het hele jaar verschillende activiteiten te bedenken, waarin studenten en bewoners van Wageningen bekender werden met verschillende (lokale) kleine goede doelen. Ik kreeg binnen de commissie de rol om me te richten op de activiteiten zelf, en zo mijn creativiteit te gebruiken. Ik ben dan ook steeds creatiever geworden in het bedenken van nieuwe activiteiten, om zo meer geld op te kunnen brengen en goede doelen op te laten vallen. Door als een hechte groep samen te werken, hebben we alleen maar plezier gehaald aan alles wat we deden en stonden we nooit een periode stil: de Durf-week, kalender ‘Ambitieus’, HEMA-cadeau-inpak-actie, bejaardenbingo, helpen op Kinderfestival Wageningen en festival Schoolslag.

Zelf heb ik een jaar lang bijles gegeven aan een vluchteling, en vond het dan ook heel gaaf om te zien dat we in vier dagen tijd bijna 2500 euro hebben opgehaald voor Vluchtelingen Onderdak Wageningen, allemaal dankzij de studenten. Dit gaf mij de motivatie om de jaarkalender ‘Ambitieus’ te verkopen, een kalender voor een door studenten. Ik wilde hiermee een link leggen tussen het goede doel en de studenten. Het ging ons niet om het geld ophalen, maar juist meer bekendheid te creëren voor het goede doel en de verschillende ambitieuze leden met ieder hun hele eigen verhaal. Het Anne van den Ban fonds steunt studenten uit ontwikkelingslanden die in Wageningen willen komen studeren om zo hun eigen ontwikkelingsland in de toekomst te helpen. De verhalen van de studenten vind ik mooi linken aan hoe zij naast hun studie actief bezig zijn om zichzelf te ontwikkelen.

Een studie zegt vaak wat over de interesses van de studenten, waarin het in Wageningen vooral gericht is op gezonde voeding en leefomgeving. Wij hebben samengewerkt met festival ‘Schoolslag’ in Wageningen. We hebben geld opgehaald voor REEFolution, die zich inzetten voor bescherming van het koraalrif. Door onder andere een brunch, festivaltentje en polaroid foto’s te verkopen hebben we geld opgehaald. Ik heb die dag gezien hoe leuk het voor studenten was om in het midden van een festival sfeer, bij te kunnen dragen aan een goed doel wat binnen hun interesses lag. Deze dag maakte voor mij een mooie afsluiting van mijn Durf-jaar: waarin we met z’n allen onze doelen hebben overtroffen, en ik geen leukere samenwerking kon bedenken.