Naam: Inge Arissen
Leeftijd: 22
Studie: Engelse Taal en Cultuur
Vereniging: N.S.V. Ovum Novum

Daar sta je dan, als eerstejaars op de commissiemarkt om te kijken op welke manier je in je eerste jaar actief wilt zijn. De meeste commissies spreken voor zich, maar van de Diescommissie had ik niet echt een beeld. Ik besloot om eerst een Dies mee te maken om dan te kijken of het voor mijn tweede jaar iets zou zijn. En wat bleek, de Dies is 10 dagen lang de verjaardag van onze vereniging vieren met de grootste en gekste activiteiten. Ja, zoiets wilde ik ook organiseren!

Ik had het geluk om samen met 10 anderen uitgekozen te worden voor deze commissie afgelopen jaar. De Diesweek begon pas 10 mei, maar vanaf eind oktober troffen wij al de eerste voorbereidingen. Nadat het thema vast stond, begon het echte werk pas. Iedereen kreeg zijn eigen dag en je moest zelf contacten leggen met bedrijven en begrotingen maken, maar ook creatief denken. Elke twee weken kwamen we bij elkaar om onze vorderingen te bespreken en samen na te denken over hoe dit de beste Dies ooit kon worden.

Toen alle activiteiten rond waren, maakten we samen met een filmploeg een heuse promotiefilm om ons thema bekend te maken (te vinden op het Youtube kanaal van N.S.V. Ovum Novum) en het was fantastisch om alle leden zo enthousiast te zien. Een maand later was het dan eindelijk zo ver; de Dies ging van start met het Openingsfeest. Zo’n 300 mensen verzamelden zich in een kerk die prachtig belicht werd met onze verengingskleuren, paars en geel. De rest van de dagen werden gevuld met de leukste activiteiten, variërend van een dagje Moviepark Germany, tot een zelf gefabriceerde rollerdisco voor ruim 200 man.

Het was een enorm succes en de hele commissie kijkt er blij en trots op terug. Deel uitmaken van deze commissie heeft me zoveel gebracht! Ik was altijd al wel goed met dingen regelen, maar creatieve ideeën bedenken was een uitdaging voor me. Ik heb van andere commissieleden kunnen leren hoe je buiten de lijntjes kunt kleuren en zij hebben weer andere dingen bijgeleerd. Je vult elkaar aan en je maakt een persoonlijke groei door omdat je zoiets groots neerzet voor de hele vereniging. Ook leer je hoe belangrijk én leuk het is om samen te werken met mensen uit andere lichtingen of verbanden.

Naast deze kennis heeft het ook een hechte vriendschap gebracht. Door de vergaderingen zie je elkaar veel en in de week zelf zit je constant op elkaars lip. Je gaat om 4 à 5 uur ’s nachts naar bed om vervolgens om 10 uur ’s ochtends alweer klaar te staan om met complete geluidsinstallaties te sjouwen. Ik had verwacht dat het de nodige irritaties op zou leveren, maar niks bleek minder waar. Ook al is de Dies voorbij, wij zijn met z’n elven van plan vaker samen te komen om nog meer leuke momenten te beleven!