Naam: Job Prein 
Leeftijd: 22
Studie: Psychologie
Vereniging: RSG

Tijdens de Eurekaweek in het eerste jaar van mijn studie ben ik lid geworden bij het RSG en inmiddels ben ik tweedejaars. In mijn eerste jaar bij RSG heb ik al wat commissie ervaring opgedaan, zo zat ik onder andere in de filmweekcommissie Cinemagie. Afgelopen jaar ben ik gevraagd als voorzitter voor het Lustrumgala, natuurlijk heb ik gelijk volmondig “ja” gezegd onder het genot van een Japie. Na het samenstellen van de rest van de commissie was het tijd om aan de slag te gaan.

Als voorzitter van een commissie zit je niet alleen maar de vergaderingen voor. Er komt veel meer bij kijken, zoals bijvoorbeeld het aansturen en begeleiden van de commissieleden. Er schuilt meer achter een gala organiseren dan je denkt. Zo moet je op zoek naar locaties, contact met ze opnemen en veel locaties bezoeken om te kijken of deze aan de eisen van de commissie voldoen. Nadat je eindelijk de perfecte locatie hebt gevonden ga je aan de slag met het contract, het diner, het drankassortiment en entertainment voor op de avond zelf. Uiteraard doe je dit samen met je commissie, maar als voorzitter dien je wel de juiste sturing en steun te bieden. Dat kan soms best een uitdaging zijn, omdat je zelf ook niet overal verstand van hebt. Samen werk je naar het einddoel toe: een ontzettend gaaf Lustrumgala neerzetten wat druk bezocht wordt.

Uiteraard hoort fouten maken er ook bij, het is tenslotte een proces waar je met z’n allen een groot evenement gaat neerzetten met vaak weinig of geen ervaring vooraf. Ik werk zelf als leidinggevende, dus enige ervaring had ik al. Toch was dit anders dan alleen leidinggeven, ik heb echt enorm veel geleerd de afgelopen tijd. Van contracten opstellen tot contacten onderhouden, je kan door deel te nemen aan commissies echt van alles leren. Naast al het ‘serieuze’ werk is het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk! Zo zijn wij onder andere op commissieweekendje gegaan in een goedkoop vakantiepark en naar een escaperoom geweest. Ik heb de mooiste verhalen gehoord en unieke ervaringen opgedaan samen met mijn commissie, die ik nooit zou hebben opgedaan als ik geen lid was. Inmiddels kijk ik terug op een geslaagd Lustrumgala en een geweldig jaar, op naar de volgende uitdaging!