Naam: Floris Hooft
Leeftijd: 22
Studie: Werktuigbouwkunde
Vereniging: DSV Sint Jansbrug

 In 2013 verhuisde ik naar Delft voor de studie Werktuigbouwkunde. In de ontvangstweek kreeg ik, door het bezoeken van de verschillende studentenverenigingen, in een korte tijd een goed beeld van het verenigingsleven en de verschillen tussen de verenigingen. Het werd mij snel duidelijk dat ik bij Sint Jansbrug het best op m’n plek zou zijn. Ik voelde me thuis bij een middelgrote vereniging, omdat je snel de leden leert kennen maar er ook veel en grote activiteiten worden georganiseerd. In mijn eerste jaar heb ik in een korte tijd al veel vrienden gemaakt , bijvoorbeeld door de vorming van een jaarclub en lid te worden bij de muziek-ondervereniging. Daarnaast ben ik al gelijk in het eerste jaar mee geweest op wintersport en heb ik meegeholpen bij het jaarlijks terugkerende 'Festival Aangeschoten Wild', Beiden activiteiten worden georganiseerd door leden van de vereniging.

Vanaf m’n tweede jaar ben ik meer betrokken geraakt bij de organisatie van verschillende activiteiten. Zo ben ik lid geworden van de filmcommissie en sinds afgelopen jaar heb ik de taak als voorzitter op me mogen nemen. Een onwijs leuke en leerzame uitdaging! Ik begeleid de jongere leden van de commissie nu zoals ik twee jaar geleden ook ben geholpen. Een hoogtepunt van vorig jaar was de organisatie van Festival Aangeschoten Wild. Ik was verantwoordelijk voor de programmering van alle 19 muzikale acts. Het was niet alleen een toffe tijd was met mijn commissieleden, ik heb er namelijk ook enorm veel van geleerd. Vooral de communicatie met externe partijen en het onderhandelen met mensen (van boekingsbureaus),die al jaren in het vak zitten, was erg leerzaam. 

Dit jaar houd ik me bezig met de organisatie van ons Lustrum Extern Feest. Sint Jansbrug viert dit kalenderjaar haar 14e lustrum en gedurende drie weken zullen er veel verschillende activiteiten plaatsvinden, waaronder een groot feest op externe locatie. Samen met zeven anderen zijn we al bijna een half jaar bezig om dit feest tot een onvergetelijk avond te brengen. Ook hier heb ik weer de rol van programmering op me genomen en kan ik de ervaring van vorig jaar meenemen. Ik merk nu al dat ik door deze commissie unieke verhalen en contactenheb opgedaan.

Ik had niet verwacht dat ik naast studeren in m'n studententijd zoveel mogelijkheden zo krijgen om mezelf te ontplooien op vele andere gebieden dan studie. Je kunt vanaf je eerste jaar al zoveel doen bij een studentenvereniging en niets is verplicht. Door lid te worden, heb ik zo veel mooie verhalen opgebouwd!

Meer weten of Festival Aangeschoten Wild? Lees het hier.