Naam: Renée van Balkom
Leeftijd: 21
Studie: Rechten
Vereniging: UMTC (Utrecht)

Elk jaar organiseert studentenvereniging UMTC een groot gala ter ere van haar verjaardag (de Dies Natalis). Het Diescommissiebestuur is verantwoordelijk voor het organiseren van dit gala, hét evenement van het jaar!

Ik heb afgelopen jaar de functie van Penningmeester II vervuld in dit bestuur. Met deze functie houd je je bezig met het binnenhalen van sponsorgeld om het gala te financieren. Ook is een belangrijke taak van de Penningmeester II het vullen van de galatasjes, dit is een goed gevulde goodiebag die alle gala-gangers aan het einde van het gala mee naar huis krijgen. Ik heb hiervoor veel bedrijven benaderd via de mail of ben er persoonlijk langs geweest. Het is een lastige functie omdat je met heel veel bedrijven tegelijkertijd contact moet onderhouden, en hier goed het overzicht van moet bewaren. Het belangrijkste wat ik geleerd heb is hoe je jezelf aantrekkelijk maakt bij bedrijven en hoe je goodwill bij hen opbouwt. Elk bedrijf is anders en vraagt dus ook om een andere manier van aanpak.

Universitaire studies zijn niet gericht op praktische vaardigheden, en dit is dus iets dat je tijdens je studie niet leert. Het is heel fijn dat ik hiermee nu al ervaring heb opgedaan. Dit geeft mij meer vertrouwen in mezelf als ik met mijn baan later met dezelfde taken in aanraking komt. Dit vind ik super mooi aan studentenverenigingen: je haalt er alles mee uit je studententijd en leert ook nog eens belangrijke vaardigheden voor later. En dat terwijl je tegelijkertijd een fantastische avond hebt neergezet.