Naam: Thomas van den Brekel
Leeftijd: 22
Studie:Life, Science and Technology
Vereniging: Vindicat atque Polit

Het begon allemaal met het samenstellen van de groep. Iedereen die geïnteresseerd was kon bij mij aankloppen om dit kenbaar te maken. Bij zo’n commissie komen verschillende functies kijken, zo is er voor ieder wel een functie die hem/haar leuk lijkt. Na het samenstellen van een super gezellige en gedreven groep kon het werk eindelijk beginnen. Met veel enthousiasme en gezonde spanning gingen wij dit avontuur tegemoet.  Alles moest geregeld worden. Van het kiezen van het juiste dartbord, welke snacks er op het menu moesten komen te staan tot het sluiten van grote contracten met verscheidene bedrijven.            

We werkten vanuit een mini kantoortje op onze ‘sociëteit’ wat het erg gezellig maakte. Van een kopje koffie met de koks, een gezellig dartwedstrijdje met de schoonmakers tot het langsgaan bij de Senaat als we advies nodig hadden. Naast de professionele darters die wij binnen moesten halen wilde we natuurlijk ook de beste student darters naar Groningen krijgen. Met een bus vol feestvierende eerstejaars hebben wij dus alle grote steden in Nederland bezocht om hier de VMOD-voortoernooien te aanschouwen en uiteindelijk de beste darter mee te nemen naar ‘het hoge noorden’. En natuurlijk waren wij verkleed, zoals dit vaak gebeurt tijdens feesten van Vindicat!

Toen was daar 7 maart. Het moment waar we maanden naar toe hadden gewerkt. Alle puzzelstukjes moesten op deze avond samenvallen. Nadat de laatste pijl was ingegooid en ook ‘onze eigen’ volkszanger Matzwart zijn soundcheck had afgerond konden de deuren open. Bijna 2000 jongens en meisjes uit heel het land waren naar Groningen gekomen om dit waanzinnige dart-feest mee te maken. Na alle geweldige optredens, vele 180’s en een bloedstollende finale was VMOD 2017 een feit. Het was een groot succes waar iedereen met een lach van oor tot oor de deur uit liep. Namens Vindicat Masters of Darts, bedanken wij nog een keer alle darters, master-callers, zangers en natuurlijk het fantastische publiek. Tot volgend jaar!

“Stand up if you love the darts”

Lees hier meer over Vindicat Masters of Darts.