Naam: Lisa Groen
Leeftijd: 18
Studie: Elektrotechniek
Vereniging: DSB

 

Toen ik aan mijn tweede jaar studie begon merkte ik toch dat ik zin had in iets extra's naast mijn studie. Ik was dit jaar mentor voor de aankomende eerstejaars en gebruikte dit moment om ook goed rond te kijken voor mezelf. Veel mensen om mij heen hadden mij verteld over de toffe dingen die ze deden bij hun vereniging en ik wist dat ik dat ook wilde meemaken.

Nadat de keuze op DSB was gevallen en ik begon aan de kennismakingstijd voelde ik al snel een band met de rest van mijn jaar. Iedereen daar had gekozen voor dezelfde vereniging, dezelfde mensen gesproken die ze leuk vonden en dezelfde verwachting dat hun studententijd nu net dat beetje extra kreeg. Door de verticale structuur van mijn vereniging leerde ik ook snel de ouderejaars kennen. Ik zat niet in een jaarclub maar meteen in een al bestaande groep met mensen van alle jaren. Aangezien ik nog vrij jong was toen ik bij DSB kwam was het fijn om toch meteen met al die oudere mensen een connectie te hebben aangezien dat anders waarschijnlijk niet zomaar gebeurd was.

Toen ik met mijn jaar eenmaal wat meer gewend was werd het voor mij al snel duidelijk dat ik ook hier voor extra's kon kiezen. Sommigen van ons gingen via DSB bij andere leden in huis wonen, meerderen gingen alvast kennismaken met organisatie bij eerstejaarscommissies en ook bij de ledenvergaderingen was een goed doordachte mening prima gewenst, ongeacht hoe lang je lid was.
Ongeveer twee weken nadat ik officieel lid was geworden zaten de leden van het bestuur tegenover mij en vijf anderen met de vraag of wij open feesten wilden organiseren het komende jaar. Ik was al bekend met deze feesten na een jaartje studie omdat de promo door heel Delft heen gaat en alle studenten welkom zijn. Met deze vijf mensen ging ik nu zelf deze toch best wel bekende feesten organiseren terwijl de meesten van ons nog helemaal geen ervaring hadden. Toch kozen we ervoor om er samen voor te gaan.

Na twee feesten gehad te hebben en voldoende ervaring op te hebben gedaan was de opbouw naar het laatste feest vrij spannend. Een laatste keer knallen was de beste afsluiter van ons jaartje als commissie. Met een zomers thema, een extra groot budget en genoeg motivatie ging de promo aan en hebben we de dagen voor het feest nog hard samen kunnen klussen.
Het laatste feest betekende voor alle Delftse studenten het einde van de tentamenweek. Veel vroeger dan normaal begon het al vol te stromen, onze zelfgebouwde cocktailbar was binnen no time uitverkocht en mensen gingen los op de muziek.

Mijn tweede jaar begin ik met een nieuwe commissie en dus een nieuwe uitdaging. Hopelijk ga ik daar net zo hard kunnen knallen als het jaar hiervoor.