Naam: Thom Hofman
Leeftijd: 24
Studie: Bedrijfskunde
Vereniging: Vindicat atque Polit

‘Wil jij dit jaar Buitenspelen organiseren?’, las ik in de maandelijkse ledenmail. Ik had al wat ervaring met het organiseren van evenementen en dit leek me een leuke nieuwe uitdaging. Vlak voor de kerstvakantie werd ik gevraagd als praeses en mocht ik mijn groep samen gaan stellen. Het vragen verliep vlot en daarna gingen we meteen op beleidsweekend. In dat weekend bedenk je in grote lijnen hoe het evenement eruit gaat zien. Er staat één vraag centraal, hoe kunnen wij het festival zo uniek mogelijk maken? Iedereen komt met ideeën, waarvan sommige fantastisch zijn. Wat dit jaar bijvoorbeeld mogelijk was is een funhouse (kermisattractie) van drie (!) verdiepingen. Deze stond dan ook op Buitenspelen.

De eerste stap is het zoeken van geschikte locatie. Deze hadden wij gelukkig al vrij snel, namelijk een strand aan het water net buiten Groningen. Na het vinden van een locatie kan je verder met het thema en de aankleding. Het is leuk als dit op elkaar aansluit. Ons thema was, ‘Op een onbewoond eiland’. Je hebt nummertje in je kindertijd vast weleens langs horen komen. Om de spanning alvast op te bouwen hebben wij een thema- en terreinbekendmakingsfilmpje gemaakt die twee weken voor het evenement op de kroeg werd getoond.

Niet geheel onbelangrijk tijdens een festival is de muziek. Tezamen met de groep probeer je een bepaalde sfeer te creëren en onze artiestenman is daarmee aan de slag gegaan. Uiteindelijk waren Larrykoek en Cleavage onze hoofdartiesten. 

Na het beleidsweekend hebben we een tijdlijn gemaakt en allemaal to do’s opgesteld. De hele groep wilde graag aan de slag. Echter, om het evenement mogelijk te maken, moeten er wel kaartjes worden verkocht. Dus, onze PR-man heeft alle studentenverenigingen van Nederland aangeschreven en we hebben uiteindelijk een recordaantal van 1800 kaartjes verkocht.

Na een half jaar vergaderen en plannen maken en vier dagen hard werken aan de opbouw was het op 25 mei dan eindelijk zo ver. Buitenspelen 2017, wat was het fantastisch! Aan het eind van de middag stond de hele groep bij elkaar en keken we trots over het terrein naar al die dansende mensen.

Ik hoop je op deze manier een kijkje in de keuken te hebben gegeven van Buitenspelen ’17. Wil je nog meer informatie over Buitenspelen? Dit kun je hier lezen. Veel succes met het organiseren van je eigen festival!