Naam:Nynke Moorman
Leeftijd: 20
Studie: Food & Business
Vereniging: N.S.V. Ovum Novum

“Zo’n wintersport organiseren, dat lijkt me heel gaaf”, dacht ik toen ik net lid werd bij de Nijmeegse Studentenvereniging Ovum Novum. Vanaf jongs af aan ga ik al op wintersport met mijn familie. Het leek me heel leuk om wintersport eens op een andere manier mee te maken. Ieder jaar wordt deze reis georganiseerd door de Wintersportcommissie waar ik inmiddels alweer voor het derde jaar in zit. Ik vind het erg leuk om mij in te zetten voor verschillende commissies binnen mijn vereniging. De Wintersportcommissie bestaat uit 7 leden uit verschillende jaarlagen. Je leert elkaar heel goed kennen, omdat er goed samengewerkt moet worden. Er wordt vaak vergaderd en afgelopen jaar hebben we Sinterklaas met elkaar gevierd. Het leuke van de Wintersportcommissie is dat je er je creativiteit in kwijt kunt. Zo bedenken wij van tevoren een activiteit voor op de locatie en maken wij een ontwerp voor te gekke truien. Als je dan met 70 studenten in een felgroene trui met knalroze opdruk staat te springen in de sneeuw op après-ski muziek, dan geeft dat toch wel een mooi gezicht. Ik vind het leuk om te zien hoe iedereen het naar zijn zin heeft. Het voordeel van onze vrij kleine vereniging (ongeveer 600 leden) is dat je iedereen bij naam kent. Dat maakt het super gezellig en er heerst dan een echt groepsgevoel.

Er gebeuren altijd weer grappige dingen op de wintersport, die de week erna met de rest van de vereniging worden gedeeld. Zo moest op een gegeven moment de muziek uit bij de après-ski bar. Wij stonden daar samen met de Studenten Roeivereniging Gyas Groningen en iedereen zat nog in de feestsfeer. Gelukkig kunnen studenten zich zonder muziek ook vermaken, want iedereen begon studentenliederen te zingen. Dat maakt het toch wel uniek om lid te zijn.

Vanaf begin juni zijn we alweer bezig met het organiseren voor de wintersport 2018, dat gaat vast weer een goede worden!

Lees hier meer over de Wintersport!