Wintersport N.S.V. Ovum Novum

Stel je even voor: 70 studenten, 7 dagen lang skiën of snowboarden, gave activiteiten en dan ook nog eens een hele week zon. Dat klinkt toch perfect? Dat is het ook! Afgelopen jaren zijn we naar bestemmingen als Saalbach Hinterglemm, St. Sorlin en St. Francois Longchamp geweest. De Wintersportcommissie zoekt naar de beste deals in mooie skigebieden en organiseert hierbij themafeesten en activiteiten als een Crazy 88.

Overdag wordt er fanatiek geskied en gesnowboard, waarbij iedereen mensen van zijn eigen niveau opzoekt. Dat is erg leuk, het maakt niet uit in welke jaarclub of ander verband je zit. Tijdens de wintersport is iedereen met elkaar! Vanaf het eind van de middag tot laat in de avond wordt er geaprès-skied. Tussendoor worden er nog even culinaire hoogstandjes als pasta met rode saus of Chicken Tonight bereid in het appartement. Dat is wel nodig na zo’n zware dag skiën. Vaak zijn er ook andere studentenverenigingen i

n hetzelfde gebied, waardoor het extra gezellig is en verhalen kunnen worden uitgewisseld. Zo’n wintersport met een studentenvereniging, toch wel even wat anders dan scrabbelen met je ouders! 

Nynke Moorman is commissielid van de wintersportcommissie. Haar ervaring lees je hier.