Wonen

Als je begint met studeren, heb je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk een mooie studentenkamer in jouw studentenstad. Op deze pagina staan een aantal tips voor het vinden van een (eerste) studentenkamer.

 

1. Word lid van een studentenvereniging. 
Als je lid wordt van een studentenvereniging, heb je regelmatig kans om daarna een kamer te krijgen in een verenigingshuis waar leden van één of meerdere studentenvereniging samen wonen. Daarnaast leer je via een studentenvereniging in korte tijd veel studenten kennen. Regelmatig kunnen verenigingsstudenten je in contact brengen met studenten die nog op zoek zijn naar een nieuw huisgenootje. 

 

2. Gebruik social media.
Laat via Facebook, Twitter en Instragram aan je vrienden weten dat je op zoek bent naar een kamer. Volg ook verschillende Facebook pagina's waarop kamers in jouw studentenstad worden aangeboden. Wanneer je interesse hebt in een kamer, kan je reageren onder de advertentie, maar je kan de verhuurder vaak ook een leuk, persoonlijk berichtje sturen. 

 

3. Gebruik kamerverhuur websites.
Naast bekenden en het gebruik van social media, kan je ook gebruik maken van kamerverhuur websites. Dit zijn een aantal websites die je kunnen helpen in jouw zoektocht naar een studentenkamer: www.kamernet.nl; www.rooming.nl; www.kamertje.nl; www.flexkamer.nl en www.studentenkamers.nl  

Zorg er tenslotte voor dat jouw reactie op een advertentie zo origineel en eerlijk mogelijk is, zodat je langs mag komen bij een studentenhuis wat écht bij je past voor een eerste kennismaking. Succes met jouw zoektocht naar een (eerste) studentenkamer! 

Op deze pagina zie je een overzicht van de verschillende studentenverenigingen in de 13 studentensteden van Nederland!