Wat is een studentenvereniging?
Een studentenvereniging bestaat uit een diverse groep studenten die bij elkaar komt om te borrelen en activiteiten te ondernemen en zelf te organiseren.
Wat is het verschil tussen een studie- en een studentenvereniging?
Bij een studievereniging zijn studenten van dezelfde studie aangesloten en bij een studentenvereniging tref je juist een goede mix van studenten aan.
Voor wie is een studentenvereniging?
Een studentenvereniging is er voor alle wo en hbo studenten. Het maakt dus niet uit welke studie je volgt of hoe oud je bent.
Waarom zou ik lid worden van een studentenvereniging?
In korte tijd leer je veel studenten kennen, zo maak je van je studentenstad gelijk een nieuw thuis. Ook vind je sneller een studentenhuis, sportteam of bijbaan door verenigingsstudenten om je heen.
Waar vind ik studentenverenigingen?
Er zijn veel studentenverenigingen, o.a. in de volgende steden: Amsterdam, Delft, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Wageningen.
Wanneer kan ik me inschrijven bij een studentenvereniging?
In augustus, tijdens de introductieweek van jouw stad, kan jij je inschrijven bij de studentenvereniging die het beste bij je past.
Is een introductie/ ontgroening eng?
Nee, de groentijd is een goede manier om in korte tijd veel verenigingsstudenten en de vereniging zelf te leren kennen.
Hoe maak ik de juiste keuze voor een studentenvereniging?
Ga tijdens de introductieweek langs bij alle verenigingen en kies zo uiteindelijk voor de vereniging waar jij je het meest thuis voelt!
Is een studentenvereniging te combineren met studie, sport en bijbaan?
Studentenverenigingen stimuleren je om studiepunten te halen, te sporten, te werken en van alles te ondernemen.