Studentenleven in Delft

 


Delft is met ruim 20.000 studenten de grootste technische studentenstad van Nederland. Naast een breed scala aan opleidingen biedt Delft een actief studentenleven. Geen andere universiteitsstad heeft zoveel verschillende en actieve studentenverenigingen. Van sport- of  cultuur- tot gezelligheidsvereniging, van 30 tot 2000 leden, Delft heeft het allemaal.

Ondanks dat de binnenstad van Delft redelijk klein is, bruist het er van de energie. Los van de talloze gezellige cafeetjes en restaurants, is het merendeel van de studentenverenigingen gelegen tussen de grachten, wat betekend dat er elke avond wel ergens een feestje te vinden is. Van de studenten uit Delft wordt zo'n 60-70% lid bij een vereniging. Door de brede keus vindt iedereen z'n eigen plekje en heb je binnen een korte tijd een grote groep nieuwe vrienden.

De sfeer in Delft is knus en persoonlijk. Het is de stad waar je je projectgroepgenootje tegenkomt in de supermarkt, en waar je nooit in de bibliotheek zal zitten zonder dat je iemand kent die even een studiepauze met je wilt houden. Naast vrienden voor het leven biedt studeren in Delft de mogelijkheid tot ontplooiing op elk mogelijk vlak. Doormiddel van commissiewerk op studentenverenigingen, schilder- en computercursussen op de universiteit of bedrijvendiners met multinationals krijg je de kans je verder te ontwikkelen. Na een opleiding in Delft heb je niet alleen een diploma opzak, maar je bent een volwaardig ingenieur. 

Tijdens de OWee week van zondag 21 augustus t/m donderdag 25 augustus 2016 openen alle Delftsche studentenverenigingen haar deuren zodat je er een kijkje kan nemen. Ga bijvoorbeeld langs bij DSC, Virgiel, DSB, Sint Jansbrug of C.S.R.. Deze week is ook meteen hét moment om je in te schrijven bij de vereniging die bij jou past.

Lees HIER waarom de TU Delft lidmaatschap van een studentenvereniging in Delft aanbeveelt.


              
DSC                                                            Virgiel

               
DSB                                                           Sint Jansbrug


C.S.R.