Studentenleven in Groningen 


Groningen is dé bruisende studentenstad van Nederland waar alles wat je als student nodig hebt op korte afstand te bereiken is. Groningen staat dan ook bekend om haar kleinschaligheid. Bijna alles wat je als student nodig hebt is op minder dan tien minuten fietsen te bereiken, en de meeste voorzieningen liggen in de binnenstad.

Doordat Groningen voor veel studenten niet bepaald om de hoek bij het thuisfront ligt, woont het overgrote deel van de studenten op kamers en is het in de stad altijd bruisend en gezellig door de vele studenten. Veel studenten zijn lid van één van de vijf grote studentenverenigingen die Groningen rijk is, welke ook allemaal te vinden zijn in de binnenstad.

In Groningen is er zowel keus voor traditionele als open verenigingen, welke allemaal een huizencultuur kennen en een groot scala aan mogelijkheden bieden om je te ontwikkelen, zoals commissies, studentbesturen, jaarclubs, disputen en genootschappen. Leden spenderen daarnaast veel tijd samen in de UB en bij de meeste verenigingen kan er zelfs op de kroeg gestudeerd worden.

Tijdens de KEI-week, de introductieweek van Groningen, van 15 t/m 19 augustus 2016, openen alle studentenverenigingen hun deuren en kun je er een kijkje nemen. Ga langs op één van de societeiten en ervaar welke vereniging bij jou past! En schrijf je dan ook in!

Meer weten over lid worden in Groningen? Klik dan HIER. Voor meer informatie over het studentenleven in Groningen, klik dan HIER


              
Vindicat                                                                  Albertus

                                        
Dizkartes                                                                Unitas S.G.


Cleopatra