Studentenleven in Nijmegen


Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Ondanks dat het een oude stad is heeft Nijmegen alles wat je van een studentenstad mag verwachten. Een levendig en gezellig centrum, een bruisend uitgaansaanbod waar je tot in de vroege ochtenduren terecht kunt en het allerbelangrijkste; een rijk studentenleven. Overal in de stad ervaar je hoe het is om in een echte studentenstad te verblijven.

Bij een echte studentenstad horen natuurlijk studentenverenigingen. In Nijmegen heb je de mogelijkheid om bij verschillende studentenverenigingen lid te worden. Al deze studentenverenigingen hebben een eigen identiteit en zorgen ervoor dat jij het maximale uit je studententijd kan halen.

Lid worden bij een studentenvereniging is niet alleen heel leuk en gezellig, maar zorgt er ook voor dat jij een voorsprong krijgt op andere studenten die geen lid worden. Je komt in contact met veel mensen van andere opleidingen waardoor jij je op persoonlijk vlak snel ontwikkelt. Ook openen de verenigingen in Nijmegen hun sociëteit tijdens de tentamenperiodes zodat jij niet in een overvolle universiteitsbibliotheek hoeft te studeren.

Tijdens de universiteitsintroductie van 17 t/m 24 augustus openen de studentenverenigingen Carolus Magnus en Ovum Novum allebei hun deuren, zodat je er een kijkje kan nemen. Deze week is ook meteen het moment dat je je kunt inschrijven bij de Nijmeegse vereniging die het beste bij jou past.

Klik HIER voor meer informatie over lid worden in de stad nijmegen.


Carolus Magnus                    

N.S.V. Carolus Magnus                                  N.S.V. Ovum Novum     NN