Studentenleven in Utrecht

 


Utrecht is een bruisende studentenstad; maar liefst 10% van de bevolking van de mooie Domstad is student! Veel van het leven in deze stad is dan ook afgestemd op studenten. Hoewel het centrum knus is, zijn er talloze clubs en cafés te vinden waar je van maandag tot zondag terecht kan, en waar je dus nooit al te ver weg van woont! Ook zijn er veel studie- en studentenverenigingen actief zodat er buiten je studie ook genoeg te beleven valt. Naast de verschillende studentensportverenigingen, zijn er zeven grote gezelligheidsverenigingen die ervoor zorgen dat Utrecht een ontzettend rijk verenigingsleven heeft; het U.S.C., U.V.S.V./N.V.V.S.U, Unitas S.R., C.S. Veritas, UMTC, B.I.T.O.N., en S.S.R.-N.U.

Hoewel deze zeven verenigingen allemaal uiteenlopende karakters hebben (van heel traditioneel naar heel open) en er daardoor voor ieder wat wils is, hebben ze ook een aantal gemeenschappelijke voordelen. Zo heerst er vooral onder de wat grotere verenigingen in Utrecht een sterke huizencultuur, waardoor jij door een verenignig vaak makkelijker aan een goedkope kamer kan komen, wanneer je ergens lid wordt! Bovendien bieden alle verenigingen een groot scala aan mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zoals commissies, studentbesturen, jaarclubs en disputen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door samen met andere leden iets te organiseren op je vereniging! 

De verschillende grachten met de bekende werven die kenmerkend zijn voor Utrecht, maken het centrum vooral in de lente en zomer een plek waar het heerlijk vertoeven is! Utrecht is dus de ideale stad voor iedere student die in een typische studentenstad wilt wonen, maar zich ook kan vinden in het knusse karakter van de stad. En dat allemaal terwijl je aan de momenteel best beoordeelde universiteit van Nederland studeert!

Tijdens de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) van 15 t/m 18 augustus 2016 openen alle zeven de gezelligheidsverenigingen haar deuren zodat je er een kijkje kan nemen. Deze week is ook meteen hét moment dat je je kunt inschrijven bij de vereniging die bij jou past!

Meer weten over het studentenleven in Utrecht? Klik dan HIER.


                
USC                                                          U.V.S.V/N.V.V.S.U.

                     
Veritas                                                       Unitas S.R.

                
UMTC                                                        B.I.T.O.N.