Introductie/ontgroening eng?


Nee hoor, iedereen die lid is heeft deze introductie doorlopen, daarnaast is het een goede manier om in korte tijd veel medestudenten en de vereniging te leren kennen.

Om lid te worden bij een studentenvereniging moet je meestal een introductietijd doorlopen, sommige mensen noemen dit ook wel een ontgroening. Een introductie kan een gezellig weekendje weg zijn, maar kan ook een ontgroenend karakter bevatten, Met een ontgroenend karakter bedoelen we dat je soms dingen moet doen die op het moment zelf niet altijd gezellig zijn, maar als je er later aan terugdenkt is het niet zo erg. Een studentenvereniging kan ervoor kiezen om een ontgroenend karakter te hebben, dit doet de vereniging omdat ze willen dat je de geschiedenis en regels van de vereniging leert kennen, net zoals de studenten die al lid zijn dit ook hebben gedaan. 

Tijdens deze introductietijd hoef je nooit dingen te doen die je niet wilt doen. Tegenwoordig zijn er allerlei strenge regels vanuit universiteiten en hogescholen zodat introductietijden goed verlopen en er niks geks gebeurt. Zo krijg je bijvoorbeeld voldoende slaap en eten en drinken. Daarnaast zijn het gebruik van alcohol en drugs tijdens de introductietijd verboden.

Wel kan een introductietijd erg eng en spannend zijn, maar iedereen die lid is van de studentenvereniging heeft deze introductie doorstaan. Dus dat kan jij ook!

 

Kijk welke vereniging je leuk vindt en wat je moet doen om daar lid te worden!