Voor ouders van aankomend studenten

Uw zoon/ dochter gaat volgend jaar studeren aan een universiteit of hogeschool. Hij of zij is misschien al overtuigd lid te worden bij een specifieke studentenvereniging. Het is ook mogelijk dat uw zoon of dochter tijdens de introductieweek in augustus bij alle verenigingen in de studentenstad een kijkje wil nemen. Het is hoe dan ook, zowel voor uw zoon/dochter als voor u als ouder, van belang om hieromtrent een weloverwogen keuze te maken.

Uw zoon/ dochter let bij de keuze voor lidmaatschap van een studentenvereniging waarschijnlijk op andere aspecten dan u. Via de pagina ‘Studentenvereniging in het algemeen‘ krijgt u informatie over een aantal belangrijke aspecten die bij lidmaatschap van een studentenvereniging aan bod komen. Zo kan u uitleg krijgen over wat een studentenvereniging nu eigenlijk precies is. Het verschil tussen een studentenvereniging en een studievereniging komt hierbij bijvoorbeeld aan bod. Ook krijgt u informatie over de ontgroening, de kosten van lidmaatschap en de manier waarop lidmaatschap te combineren is met studie.

Op de pagina ‘Meerwaarde studentenvereniging‘ informeert de Word Lid! redactie u over veelvoorkomende argumenten voor studenten om zich aan te melden bij een studentenvereniging.

Schuiven naar boven