Wat kan ik verwachten bij een kennismakingstijd?

Iedereen die lid wil worden bij een studentenvereniging doorloopt een kennismakingstijd (KMT), dit is een goede manier om in korte tijd veel medestudenten en de vereniging te leren kennen.

Om lid te worden bij een studentenvereniging moet je meestal een kennismakingstijd (KMT) doorlopen. De KMT bestaat vaak uit een weekend of week op een externe locatie. Tijdens deze periode leer je in korte tijd veel medestudenten en de vereniging kennen. De exacte invulling van de KMT verschilt per vereniging.

“Ik vond de KMT een spannend en onvergetelijk begin van mijn studententijd. Je leert in korte tijd alle aspecten van de vereniging kennen: geschiedenis, tradities, de mensen en je nieuwe medestudenten” – Sophie, 22 jaar.

Tijdens de KMT hoef je nooit dingen te doen die je niet wilt doen. Studentenverenigingen maken samen met de universiteit en hogeschool afspraken om de KMT zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo krijg je bijvoorbeeld voldoende slaap, eten en drinken. Daarnaast zijn het gebruik van alcohol en drugs tijdens de KMT verboden.

Schuiven naar boven