Verschil studentenvereniging en studievereniging

In een studentenvereniging ontmoet je studenten met veel verschillende studies. Een studievereniging heeft geen diversiteit van studieachtergronden, je zal dus alleen mensen van dezelfde studie ontmoeten.

Studentenverenigingen hebben leden met allerlei verschillende studieachtergronden. Zo ontmoet je op een studentenvereniging studenten met verschillende interesses en achtergronden en bouw je vriendschappen op voor de rest van je leven. Zelfs nadat je klaar bent met studeren is het heel gebruikelijk om nog met de mensen af te spreken die je tijdens je studententijd op de vereniging hebt leren kennen. Een studentenvereniging wordt vaak ook wel studentengezelligheidsvereniging genoemd om het verschil met studie- en sportverenigingen beter te benadrukken.

Een leuk feitje is dat veel studentenverenigingen naast jaarclubs, disputen en verticalen ook studie-subverenigingen hebben. In deze studie-subverenigingen kan je in contact komen met studenten binnen jouw studentenvereniging die dezelfde studie als jou volgen. Zij kunnen je bijvoorbeeld helpen met informatie, bijles of boeken. Daarnaast is het gebruikelijk om met elkaar studiegerelateerde activiteiten te ondernemen. Voor meer informatie over de verschillende structuren binnen een studentenvereniging kan je deze pagina bekijken.

Schuiven naar boven